top of page
Atelier IMG_2473.jpg

Schilderlessen

Voor beginner en gevorderde

Leer werken met klassieke techieken, moderne materialen en eigentijdse benaderingen. De methodiek leent zich bij uitstek voor realistisch werk: stillevens en bloemen, portretten en landschappen.

Realistisch schilderen gaat deels over techiek. Gebruik van olieverf en glacering. Onderschildering met acryl. Hooglicht en schaduw. Contrast en complementariteit. Mengen en materiaalkennis. Afwerken en vernissen.

Minstens zo belangrijk is goed leren kijken. Observeren en analyseren. Het spel van licht en schaduw. Een goede compositie. Hoe alle onderdelen zich tot elkaar verhouden. En hoe je dat alles natuurgetrouw weergeeft.

Stap voor stap neem ik je mee door het proces van schets tot eindresultaat. In je eigen tempo. Realistisch schilderen, dat is de werkelijkheid, zoals jij die ziet, zo precies mogelijk weergeven. En dat met jouw eigen herkenbare signatuur. Van simpel begin naar echt schilderij

Vaak beginnen we eenvoudig. Met een simpel onderwerp. Daarmee maak je je de beginselen eigen van materiaalkennis, kleur en mengen, onderschildering en werken in lagen etc. Heb je dat een beetje onder de knie of beheers je dat allemaal al? Dan gaan we aan de slag met jouw eigen onderwerp: een stilleven, portret of landschap. 

Je verbetert niet alleen je materiaalgebruik en werkwijze, maar je leert vooral ook kijken. Wat is er werkelijk te zien en hoe vertaal je dat naar je schilderij? Hoe breng je diepte aan en hoe bereik je het juiste perspectief? Met schilderen ben je nooit uitgeleerd. Schilderen kan altijd beter, treffender, geslaagder. Ook daarin kunnen we realistisch zijn. Schilderen is nooit klaar. 

Praktische informatie

 

De schilderlessen worden gegeven op maandagmiddag van 13:30 tot 16:30 uur, op dinsdag van 9:30 tot 12:30 en van 14:00 tot 17:00 uur. In schoolvakanties (midden Nederland) en op feestdagen is er geen les. De groep bestaat uit maximaal 6 personen. Je betaalt €325 per 10 lessen. Een volledige cursus omvat 30 lessen. Alle materialen zijn inbegrepen. 

Wil je een schildercursus volgen? Stuur een e-mail naar info@riejanne.com onder vermelding van je naam, huisadres en telefoonnummer en het dagdeel waarop je les wilt nemen (maandagmiddag, dinsdagochtend of dinsdagmiddag). Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek in, vooral ook om de verwachtingen goed af te stemmen.

 

Adres atelier: Prof. Sproncklaan 42, 3705AD Zeist. Tel 06-27027444

Citrus Fruits
bottom of page